
Καθ. Ελένη Καπρέλη
Γραφείο: 225
Τηλέφωνο: 22310 60235
E-mail: ekapreli@uth.gr
Μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο “Φυσικοθεραπεία και Κινητικοαισθητική Αξιολόγηση των Μυοσκελετικών Κακώσεων”.
Διευθύντρια Ερευνητικού Εργαστηρίου “Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης”.
Διευθύντρια του ΠΜΣ «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» του Π.Θ.
Επιστημονική Υπεύθυνη σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ).
Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής πιστοποίησης του «Αθλητικού Φυσικοθεραπευτή- Ειδικού Άσκησης» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.
Η Καθ. Ελένη Καπρέλη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επίσης Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει Μεταπτυχιακό (1996) από το Πανεπιστήμιο του Nottingham, UK και Διδακτορικό (2006) τίτλο από το ΕΚΠΑ και ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στους μηχανισμούς ανάπτυξης δυσλειτουργίας σε ασθενείς με χρόνιες νευρομυοσκελετικές διαταραχές καθώς και στην αποκατάσταση και πρόληψη αθλητικών κακώσεων. Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων κλινικών σεμιναρίων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 peer reviewed επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά με πάνω από 1900 ετεροαναφορές και 21 h-index. Έχει υπάρξει κύρια ερευνήτρια ή μέλος ερευνητικών ομάδων (https://www.researchgate.net/profile/Eleni-Kapreli-2 ) σε διάφορα ερευνητικά έργα και έχει λάβει την Ευρωπαϊκή υποτροφία Marie Curie Fellowship. Είναι διευθύντρια του Ερευνητικού εργαστηρίου Κλινική Φυσιολογία της Άσκησης και Αποκατάστασης του Π.Θ, Διευθύντρια του ΠΜΣ «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» του Π.Θ, Επιστημονική Υπεύθυνη σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ), και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής πιστοποίησης του «Αθλητικού Φυσικοθεραπευτή – Ειδικού Άσκησης» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.
Δευτέρα: 14:00-15:00
Τρίτη: 19:00-20:00
Τετάρτη: 11:00-12:00

Καθ. Νικόλαος Στριμπάκος
Γραφείο: 216
Τηλέφωνο: 22310 60203, 60227
E-mail: nikstrimp@uth.gr, nikstrimp@gmail.com
Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Φυσικοθεραπείας
Καθηγητής α’ βαθμίδας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο “Φυσικοθεραπεία – Ανάπτυξη Τεχνικών Αντικειμενικής Αξιολόγησης Μυοσκελετικών Δομών”.
Διευθυντής Ερευνητικού Ινστιτούτου “Αποκατάστασης και Ευεξίας” ΠΕΚ ΙΑΣΩΝ
Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Αξιολόγηση της Υγείας και της Ποιότητας Ζωής”.
Μέλος Συμβουλίου Ένταξης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Μέλος Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Μέλος Συμβουλίου Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.) Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ο Καθ. Νικόλαος Στριμπάκος είναι Καθηγητής πρώτης βαθμίδας στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επίσης Επιστημονικός Συνεργάτης (Honorary contract – Research Associate) στο Πανεπιστήμιο του Manchester στη Μεγάλη Βρετανία και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει Μεταπτυχιακό (2000) και Διδακτορικό (2004) τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Manchester, είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικοθεραπείας και ΤΕΦΑΑ και έχει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στην μυοσκελετική αξιολόγηση και αποκατάσταση. Είναι Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου “Αποκατάστασης και Ευεξίας” του ΠΕΚ ΙΑΣΩΝ, Διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου “Αξιολόγηση της Υγείας και ποιότητας ζωής” και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας,. Έχει διετελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΠΘ και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και Διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Στερεάς Ελλάδας. Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων κλινικών σεμιναρίων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 peer reviewed επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά με πάνω από 2200 ετεροαναφορές και 24 h-index. Έχει υπάρξει κύριος ερευνητής ή μέλος ερευνητικών ομάδων (https://www.researchgate.net/profile/Nikolaos_Strimpakos) σε διάφορα ερευνητικά έργα (>2.000.000 ευρώ) καθώς και αξιολογητής ερευνητικών προτάσεων αλλά και προγραμμάτων σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος των ομάδων εργασίας Education Matters Working Group και Foundation Working Group του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπευτών (WCPT-ER) και Εθνικός Αντιπρόσωπος (National Delegate) της European Society for Shoulder and Elbow Rehabilitation (EUSSER).
Δευτέρα: 12:00-14:00
Τρίτη: –
Τετάρτη: 10:00-12:00
Πέμπτη: 10:00-12:00
Παρασκευή: –

Δρ Ελένη Κορτιάνου
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Γραφείο: 224
Τηλέφωνο: 22310 60246
E-mail: ekortianou@uth.gr
Πρόεδρος Τμήματος Φυσικοθεραπείας
Μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο “Κλινική Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία”.
Μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης”.
Μέλος του Συμβουλίου του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μέλος της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ Π.Θ.
H Δρ Κορτιάνου Ελένη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο την κλινική αναπνευστική φυσικοθεραπεία. Έχει πτυχίο Φυσικοθεραπείας (1994) από το ΤΕΙ Αθήνας, Μεταπτυχιακό (1997) τίτλο από το Πανεπιστήμιο του East London και Διδακτορικό τίτλο (2015) από το ΕΚΠΑ. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην παιδαγωγική εκπαίδευση (1999) από την ΠΑΤΕΣ. Το ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον της αφορά στην αξιολόγηση και αποκατάσταση χρόνιων και οξέων αναπνευστικών προβλημάτων που χρήζουν αντιμετώπισης και θεραπευτικής παρέμβασης. Έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων κλινικών σεμιναρίων. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με πάνω από 270 ετεροαναφορές (h index: 9). Είναι αξιολογητής διεθνών περιοδικών και ερευνητικών προτάσεων. Διδάσκει στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμ. Φυσικοθεραπείας. Διαθέτει πλούσια κλινική επαγγελματική εμπειρία και έχει διατελέσει μέλος επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δευτέρα: –
Τρίτη: 17:00-19:00
Τετάρτη: 15:00-17:00
Πέμπτη: 15:00-17:00
Παρασκευή: –
*Διαθέσιμη σε άλλες ώρες, κατόπιν αποστολής ραντεβού στο e-mail: ekortianou@uth.gr

Δρ Ιωάννης Πουλής
Αναπληρωτής Καθηγητής
Γραφείο: 224
Τηλέφωνο: 22310 60205
E-mail: ipoulis@uth.gr
Μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο “Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία – Βιοηθηκή”.
Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Ανθρώπινη Δραστηριότητα και Αποκατάσταση”.
Πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας.
Υπεύθυνος Κλινικής Φυσικοθεραπείας Μυοσκελετικών Παθήσεων.
Ο Δρ Πουλής Ιωάννης είναι αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστημίιου Θεσσαλίας. Έχει βασικό Πτυχίο Φυσικοθεραπείας (1990) από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης της Ιταλίας, (University of Rome, La Sapienza), Μεταπτυχιακό (2000) και Διδακτορικό (2008) τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Manchester και ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον σε θέματα Παθήσεων και Δυσλειτουργειών του Μυοσκελετικού Συστήματος και σε θέματα Βιοηθικής στην Φυσικοθεραπεία https://www.researchgate.net/profile/Ioannis_Poulis. Είναι Μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανθρώπινης Δραστηριότητας και Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Δευτέρα: –
Τρίτη: 10:00-14:00
Τετάρτη: –
Πέμπτη: 10:00-14:00
Παρασκευή: –

Δρ Αριστείδης Βασιλόπουλος
Επίκουρος Καθηγητής
Γραφείο: 219
Τηλέφωνο: 22310 60208
E-mail: vasilopoulosa@uth.gr
Μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο “Κοινοτική Νοσηλευτική με Έμφαση στην Προνοσοκομειακή Φροντίδα”.
O Δρ Βασιλόπουλος Αριστείδης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά με το σύστημα κριτών, πλήθος ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια καθώς και συγγραφική επιμέλεια επιστημονικών βιβλίων. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης και πιστοποιημένος ανανήπτης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.
Δευτέρα: 12:00-14:00
Τρίτη: 12:00-14:00
Τετάρτη: 10:00-12:00
Πέμπτη: –

Δρ Ζαχαρίας Δημητριάδης
Επίκουρος Καθηγητής
Γραφείο: 217
Τηλέφωνο: 22310 60207
E-mail: zdimitriadis@uth.gr
Μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο “Εφαρμοσμένη Κλινική Φυσικοθεραπεία σε Μυοσκελετικές Παθήσεις”.
Υπέυθυνος Τμ. Φυσικοθεραπείας στο ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Υπεύθυνος βιβλιοθήκης
Μέλος της Επιτροπής Πτυχιακών Εργασιών.
Μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας.
Ο Δρ Δημητριάδης Ζαχαρίας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Απέκτησε Πτυχίο Φυσικοθεραπείας από το ΤΕΙ Αθήνας (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) το 2005, Μεταπτυχιακό (MSc) στην Φυσικοθεραπεία (νευρολογική κατεύθυνση) από το Πανεπιστήμιο του Cardiff το 2008 και Διδακτορικό στα μυοσκελετικά (PhD) από την Σχολή Εφαρμοσμένης Ιατρικής του Πανεπιστήμιου του Manchester το 2011. Έχει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον για τον σπονδυλικό πόνο και τις διαταραχές της στάσης, τη δια χειρός θεραπεία νευρομυοσκελετικών ασθενών, τον κινητικό έλεγχο υγιών και ασθενών και την ανάπτυξη εργαλείων αξιολόγησης σε νευρομυοσκελετικά προβλήματα.
Δισάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σχετικά με τη δια χειρός θεραπεία, τη κινητοποίηση μαλακών μορίων, την εργονομία και τη μεθοδολογία στην έρευνα. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την αποκατάσταση ασθενών με νευρομυοσκελετικά και νευρολογικά προβλήματα και έχει πλούσια κλινική εμπειρία σε διάφορες δομές νοσηλείας και αποκατάστασης. Έχει περισσότερες από 40 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και περισσότερες από 500 ετεροαναφορές (h index 11). Είναι κριτής σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το επιστημονικό του έργο έχει ανακοινωθεί σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συχνά συμμετέχει ως μέλος επιστημονικών επιτροπών.
Δευτέρα:
Τρίτη: 12:00-14:00
Τετάρτη:
Πέμπτη:
Παρασκευή:

Δρ Ασημάκης Κανελλόπουλος
Επίκουρος Καθηγητής
Γραφείο: 224
Τηλέφωνο: 22310 60234
E-mail: akanellopoulos@uth.gr
Μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο “Φυσικοθεραπεία – Μηχανική των Μυοσκελετικών Δυσλειτουργιών”.
Ο Δρ Κανελλόπουλος Κ. Ασημάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει βασικό Πτυχίο Φυσικοθεραπείας (1997) από το ΤΕΙ Αθηνών, Μεταπτυχιακό (2004) με Διάκριση (Distinction) στη Βιομηχανολογία (Bioengineering) και Διδακτορικό τίτλο (2011) στην Εμβιομηχανική (Biomechanics) από τη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Strathclyde της Σκωτίας. Έχει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στην Εμβιομηχανική και την ανάλυση της ανθρώπινης κίνησης με έμφαση στα κινητικά και κινηματικά χαρακτηριστικά της. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Προηγμένη Φυσικοθεραπεία” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το μάθημα “Αξιολόγηση της Ανθρώπινης Κίνησης και Δραστηριότητας”. Είναι μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Physiotherapy Assessment and Quality of Life” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε συνέδρια.
Δευτέρα: –
Τρίτη: 10:00-12:00
Τετάρτη: 16:00-18:00
Πέμπτη: 10:00-12:00
Παρασκευή: –

Δρ Θωμάς Μπέσιος
Επίκουρος Καθηγητής
Γραφείο: 221
Τηλέφωνο: 22310 60298
E-mail: tbesios@uth.gr
Μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο “Νευρολογική Φυσικοθεραπεία Ενηλίκων”.
Ο Δρ Θωμάς Μπέσιος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Λαμίας. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Τμήμα Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στην Πρόληψη – Παρέμβαση – Αποκατάσταση (2006). Μεταπτυχιακό τίτλο του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Παιδιατρική Φυσιοθεραπεία (2016). Διδακτορικό από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με ειδίκευση στη Νευρολογική αποκατάσταση (2018).
Είναι Αναπληρωτής Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανθρώπινης Δραστηριότητας και Αποκατάστασης και υπήρξε μέλος ερευνητικών ομάδων σε ερευνητικά έργα. Έχει δημοσιεύσεις σε ξένα έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων και έχει συμμετάσχει σε διάφορα μεταπτυχιακά μαθήματα και εξειδικευμένα κλινικά σεμινάρια. Το πεδίο που εξειδικεύεται είναι η Νευρολογική Φυσιοθεραπεία σε παιδιά και ενήλικες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τους τομείς της νευρολογικής αποκατάστασης, των δοκιμασιών αξιολόγησης και της φυσικοθεραπείας ατόμων με των νευρολογικές διαταραχές.
Δευτέρα: 12:00-13:00 & 16:00-18:00
Τετάρτη: 14:00-16:00

Δρ Γεώργιος Παράς
Επίκουρος Καθηγητής
Γραφείο: 223
Τηλέφωνο: 22310 60234
E-mail: gparas@uth.gr
Μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο “Φυσικοθεραπευτική Προσέγγιση Παιδιών με Νευρολογικές Διαταραχές”.
Μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Ανθρώπινη Δραστηριότητα και Αποκατάσταση”.
Μέλος της Επιτροπής Πτυχιακών Εργασιών και της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας.
Υπεύθυνος Κλινικής Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας ΙΙ.
Ο Δρ Γιώργος Παράς είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατέχει Πτυχίο Φυσικοθεραπείας (1996) από τη Σχολή Φυσικοθεραπείας της Εθνικής Ακαδημίας Αθλητισμού «Βασίλ Λέβσκι» της Σόφιας και Διδακτορικό τίτλο (2002) από το Ίδιο Πανεπιστήμιο – έδρα “Κινησιοθεραπεία & Αποκατάσταση”. Δραστηριοποιείται στον τομέα της Παιδιατρικής Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας. Είναι μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανθρώπινης Δραστηριότητας και Αποκατάστασης και έχει διατελέσει μέλος ερευνητικών ομάδων σε ερευνητικά έργα. Επίσης, είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΠΣΦ. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, έχει διατελέσει ομιλητής, μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων και έχει συμμετάσχει σε πλήθος μετεκπαιδευτικών μαθημάτων και εξειδικευμένων κλινικών σεμιναρίων. Διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στη Λαμία και σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας της χώρας.
Δευτέρα: –
Τρίτη: 10:00-12:00
Τετάρτη: 10:00-12:00
Πέμπτη: 12:00-14:00
Παρασκευή: 12:00-16:00
*Σε άλλες ώρες κατόπιν επικοινωνίας στο e-mail: gparas@uth.gr

Δρ Γαρυφαλλιά Πέπερα
Επίκουρη Καθηγήτρια
Γραφείο: 217
Τηλέφωνο: 22310 60207
E-mail: gpepera@uth.gr
Μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο “Κλινική Φυσικοθεραπεία Καρδιαγγειακών Παθήσεων”.
Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ερευνητικού Εργαστηρίου “Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης”
Μέλος της Επιτροπής Πρακτικής Άσκησης.
Η Δρ Γαρυφαλλια Πέπερα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι Διδάκτωρ (2011) του Πανεπιστημίου Essex, Μεγάλης Βρετανίας στην Καρδιακή Αποκατάσταση και πτυχιούχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (2005) Αθλητικής Αποκατάστασης στα 3 Πανεπιστήμια του Glasgow, Μεγάλης Βρετανίας. Έχει βασικό Πτυχίο Φυσικοθεραπείας (2003) από το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Είναι αναπληρώτρια διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το ερευνητικό και συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιευμένες εργασίες και περιλήψεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ομιλίες και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, πλήθος παρουσιάσεων και διαλέξεων, καθώς και επιστημονικές διακρίσεις Έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων σεμιναρίων στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Έχει αποτελέσει ιδρυτικό μέλος και είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος επιστημονικού τμήματος Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας – Αποκατάστασης του ΠΣΦ. Είναι μέλος ελληνικών (Τμήμα Καρδιαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης, ΠΣΦ) και διεθνώς αναγνωρισμένων Επιστημονικών Εταιριών μεταξύ αυτών της British Association for Cardiac Rehabilitation (BACPR) και European Association of Preventive Cardiology (EAPC).
Το ερευνητικό της ενδιαφέρον είναι η Καρδιακή αποκατάσταση, η Τηλεαποκατάσταση, η αξιολόγηση της καρδιοαναπνευστικής/λειτουργικής ικανότητας και η εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης σε καρδιαγγειακούς ασθενείς, σε διαβητικούς ασθενείς, παιδιά, εφήβους και ηλικιωμένους.
https://scholar.google.com/citations?user=_OilwG4AAAAJ&hl=el
https://www.researchgate.net/profile/Garyfallia_Pepera.
Δευτέρα: 12:00-14:00
Τρίτη: 12:00-14:00
Τετάρτη: 14:00-16:00
Πέμπτη: –

Δρ Σάββας Σπανός
Επίκουρος Καθηγητής
Γραφείο: 221
Τηλέφωνο: 22310 60298
E-mail: sspanos@uth.gr
Μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο “Φυσικοθεραπεία – Λειτουργικότητα και Κινησιοθεραπευτική Προσέγγιση Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης”.
Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου «Ανθρώπινη Δραστηριότητα και Αποκατάσταση».
Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Erasmus.
Μέλος της Επιτροπής Πρακτικής Άσκησης.
Ο Δρ Σπανός Σάββας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατέχει Πτυχίο Φυσικοθεραπείας (1992) από το ΤΕΙ Αθηνών, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (2003) από την Σχολή Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Πανεπιστημίου Greenwich, UK και Διδακτορικό Τίτλο (2018) από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στη μυοσκελετική αξιολόγηση και αποκατάσταση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης καθώς και στην ανθρώπινη ιδιοδεκτικότητα και ισορροπία. Διατελεί Αναπληρωτής Διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου “Ανθρώπινης Δραστηριότητας και Αποκατάστασης”. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει διατελέσει εκπαιδευτής στο Τμήμα Σπονδυλικής Στήλης της ΕΕΕΦ. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε συνέδρια. Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων κλινικών σεμιναρίων. Έχει υπάρξει μέλος ερευνητικών ομάδων και παρουσιάζει πλούσιο κλινικό έργο.
Δευτέρα: –
Τρίτη: 10:00-12:00 & 14:00-16:00
Τετάρτη: 08:00-09:00 & 12:00-14:00
Πέμπτη: 08:00-10:00
Παρασκευή: –

Δρ Παναγιώτης Τρίγκας
Λέκτορας
Γραφείο: 215
Τηλέφωνο: 22310 60222
E-mail: trigkas@uth.gr
Μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο “Φυσικοθεραπεία”.
Μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Ανθρώπινη Δραστηριότητα και Αποκατάσταση”.
Μέλος της Επιτροπής Πρακτικής Άσκησης.
Δευτέρα: –
Τρίτη: 09:00-11:00
Τετάρτη: 11:00-14:00
Πέμπτη: 12:00-14:00
Παρασκευή: –

Χρήστος Θεοδώρου
Λέκτορας Εφαρμογών
Γραφείο: 214
Τηλέφωνο: 22310 60—
E-mail: christostheodorou@uth.gr
Μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο “-“.
Μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης”.
Δευτέρα:
Τρίτη:
Τετάρτη:
Πέμπτη:
Παρασκευή: