Ανακοινώνεται ότι, οι φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών Φυσικοθεραπείας (πρώην Τ.Ε.Ι.) που πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση στο Εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση ενδιαφέροντος από την Δευτέρα 13/02/2023 έως καιτην Δευτέρα 20/02/2023, στην Γραμματεία του Τμήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές που έχουν εκκρεμότητα μαθημάτων ειδικότητας στην τρέχουσα εξεταστική περίοδο, μπορούν να υποβάλλουν κανονικά την αίτησή τους στις παραπάνω ημερομηνίες και να σημειώσουν πάνω την Αίτηση τους, την εκκρεμότητα των μαθημάτων τα οποία οφείλουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς για να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση της Πρακτικής Άσκησης καθώς επίσης και το Κινητό Τηλέφωνο τους. Τα μαθήματα ειδικότητας που εκκρεμούν, θα πρέπει να αναγράφονται από τον αιτούντα στην αίτησή του (όνομα οφειλόμενου μαθήματος).

Η απαιτούμενη αίτηση μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος, στον σύνδεσμο «Χρήσιμα Έντυπα», στην ομάδα «Διάφορα Έντυπα» και υποβάλλεται υπογεγραμμένη στην Γραμματεία του Τμήματος.

Επιπλέον, οι αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται μέσω e–mail, αφού προηγουμένως έχουν υπογραφεί, από τον/την αιτούντα/σα, σκαναρισμένες στην Γραμματεία του Τμήματος (κ. Τσιλαλής Δημήτριος dtsilalis@uth.gr), στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.

Η πρακτική δύναται να πραγματοποιηθεί σε:

Α) Δημόσια Νοσοκομεία. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει ο φοιτητής να έχει πραγματοποιήσει προσωπική επικοινωνία με το Νοσοκομείο από το οποίο να έχει δεχτεί θετική απάντηση.

Β) Ιδιωτικούς φορείς με χρηματοδότηση από τον ΟΑΕΔ. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει ο φοιτητής να έχει εντοπίσει τον Ιδιωτικό Φορέα μέσω προσωπικών επαφών και να έχει καταλήξει σε συμφωνία. Οι φοιτητές που επιθυμούν να αξιοποιήσουν αυτή την δυνατότητα χρηματοδότησης, θα πρέπει στην αίτηση τους να αναγράφουν τα πλήρη στοιχεία του Ιδιωτικού Φορέα (οπωσδήποτε τηλέφωνο επικοινωνίας με αυτόν) και την λέξη ΟΑΕΔ ακριβώς δίπλα από τα στοιχεία του Φορέα.

Γ) Ιδιωτικούς φορείς με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (προβλεπόμενες θέσεις 10). Σε κάθε περίπτωση, πρέπει ο φοιτητής να έχει εντοπίσει τον Ιδιωτικό Φορέα μέσω προσωπικών επαφών και να έχει καταλήξει σε συμφωνία. Οι φοιτητές που επιθυμούν να αξιοποιήσουν αυτή την δυνατότητα χρηματοδότησης, θα πρέπει στην αίτηση τους να αναγράφουν τα πλήρη στοιχεία του Ιδιωτικού Φορέα (οπωσδήποτε τηλέφωνο επικοινωνίας με αυτόν) και την λέξη ΕΣΠΑ ακριβώς δίπλα από τα στοιχεία του Φορέα. Ειδικά για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραιτήτως να καταθέσουν στη Γραμματεία και τα εξής δικαιολογητικά:

Βεβαίωση για Πρακτική Άσκηση και Αναλυτική Βαθμολογία (εκδίδεται από την Γραμματεία).

•Τελευταίο Εκκαθαριστικό Φόρου Εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2022 του ιδίου (εάν είναι υπόχρεος ατομικής φορολογικής δήλωσης) ή σε αντίθετη περίπτωση της οικογένειάς του.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Επίσημο έγγραφο (π.χ. ΚΕΠΑ) εάν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ή ανήκει σε κάποια ειδική κατηγορία.

Με βάση τα παραπάνω Κριτήρια πραγματοποιείται η Μοριοδότηση.

Προτρέπονται οι αιτούντες φοιτητές 1) να επιλέγουν Φορείς που, πριν την αίτηση, έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους, 2) να επιλέγουν με αύξουσα σειρά ενδιαφέροντος,Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς σε συνολική κατάταξη: 1, 2, 3, 4, κτλ. (π.χ. 1. Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, 2. Ιδιωτικό Φ/Θ, όνομα ιδιοκτήτη, τηλέφωνο 3. Κέντρο Αποκατάστασης όνομα, τηλέφωνο κτλ.), 3) να μην ξεχνούν να σημειώνουν πάνω στην αίτηση τους την επιλογή ΟΑΕΔ ή ΕΣΠΑ ή και τα δύο, όταν πρόκειται για ιδιώτη (εάν επιθυμούν αυτή).

Όλοι οι φοιτητές υποχρεωτικά θα πρέπει να διαθέτουν Α.Μ. ΙΚΑ και να εγγραφούν στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ» μέσω του οποίου θα γίνεται η διαδικασία τοποθέτησης (σύνδεσμος: https://atlas.grnet.gr/).Η Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης