Συμβασιούχοι Διδάσκοντες 2019-2020
Διδάσκοντες ΠΔ 407/80
Ο Δρ Επιστάτου Κριστιάν, γεννήθηκε το 1959 και διαμένει στη Λαμία. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Βουκουρεστίου από το 1984 με αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών στην Ελλάδα το 1986. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το 1996. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997 δίδαξε το μάθημα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του πρώην TEΙ Λαμίας. Το 2001 υποστήριξε την διδακτορική του διατριβή με θέμα: «Μελέτη που αφορά τα αποτελέσματα του συμπληρώματος πρωτεΐνης στους πρωταθλητές με κινητικές αναπηρίες» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου. Ο κ Επιστάτου παρέχει ιατρικές υπηρεσίες από το 1986, ενώ ασκεί την ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης από το 1995 έως το 2011 σε Ιατρείο – Επιστημονικό Φυσικοθεραπευτήριο και από το 2011 εξακολουθεί να ασκεί την ιατρική του ειδικότητα. Κατέχει τον ευρωπαϊκό τίτλο ειδικότητας της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.
Ο Βασίλειος Μητρούσιας είναι ειδικευόμενος ιατρός στην Ορθοπαιδική Χειρουργική με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αθλητιατρική. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Λάρισας το 2014. Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Ανατομίας, της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2019, ολοκληρώνοντας πρόσφατα τη διδακτορική του διατριβή στον ευρύτερο τομέα της ιατρικής εκπαίδευσης, με συγκεκριμένο αντικείμενο την ανατομία. Κατέχει επίσης θέση Λέκτορα (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το μάθημα «Κλινική Ανατομία» ενώ ανήκει και στο εθελοντικό διδακτικό προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού. Έχει 7 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με 27 ετεροαναφορές (h-index:3), ενώ έχει συγγράψει 4 κεφάλαια σε 2 ελληνικά βιβλία ιατρικής. Συμμετείχε με 42 προφορικές ανακοινώσεις / αναρτημένα poster σε 33 πανελλήνια και 9 διεθνή συνέδρια, λαμβάνοντας 3 πανελλήνια βραβεία. Έχει διατελέσει ομιλητής, εκπαιδευτής, μέλος Επιστημονικής και Οργανωτικής επιτροπής σε πανελλήνια κλινικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι μέλος της ΑΜΕΕ (International Association for Medical Education), της ESSKA (European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy), της BASEM (British Association of Sport and Exercise Medicine, της SSMS (Swiss Sports Medicine Society), της STMS (Society for Tennis Medicine and Science) και της ΕΕΦΙΕ (Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος).
Βιογραφικό Βασίλειος Μητρούσιας
CV Vasileios MitrousiasE-mail: mitrousi@uth.gr
Ώρες Υποδοχής Φοιτητών: Τρίτη 09:00-18:00, Πέμπτη 12:00-16:00 (κατόπιν επικοινωνίας)
Ο Δρ Απόστολος Φύλλος είναι Ιατρός, με ειδικότητα Ορθοπαιδικός Χειρουργός. Αποφοίτησε από την Ιατρική Αθηνών το 2008. Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2018. Τελείωσε την ειδικότητα στην Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Έχει κάνει τμήμα της ειδικότητας του (12 μήνες) στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Bronglais Hopsital, Hywel Dda University Health Board, Wales. Κατέχει θέση Λέκτορα και διδάσκει το μάθημα «Μυοσκελετικό Σύστημα» στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2018. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης Ιατρικής εκπαίδευσης, έχει παρακολουθήσει πάνω από 15 μετεκπαιδευτικά κλινικά σεμινάρια την τελευταία τετραετία. Έχει 8 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με 34 ετεροαναφορές (h-index:3), ενώ έχει συγγράψει 8 κεφάλαια σε 2 ελληνικά και 2 ξενόγλωσσα βιβλία Ιατρικής. Συμμετείχε με 8 προφορικές ανακοινώσεις και 9 αναρτημένα poster σε 5 πανελλήνια και 6 διεθνή συνέδρια. Έλαβε το 3ο βραβείο προφορικής ανακοίνωσης στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης (Αθήνα, 11/2017). Έχει διατελέσει ομιλητής, εκπαιδευτής, μέλος Επιστημονικής και Οργανωτικής επιτροπής σε Πανελλήνια κλινικά Σεμινάρια που διοργανώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι μέλος της ESSKA (European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy) από το 2017.
E-mail: apofyl@uth.gr
Υποδοχή Φοιτητών: Τετάρτη 09:00-18:00 & Πέμπτη 08:00-14:00 (κατόπιν συνεννόησης μέσω e-mail)
Ο Δρ Θεόφιλος Χρυσικός είναι Διδάκτωρ-Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου εργάζεται ως μεταδιδάκτωρ ερευνητής. Διαθέτει εκτενή επαγγελματική εμπειρία ως Research Associate σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα με εγχώρια και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ως επιστημονικός συνεργάτης – διδάσκων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι συμβασιούχος διδάσκων (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, και Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο Γενικό Τμήμα Λαμίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα άπτονται των περιοχών των ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων, της μοντελοποίησης του ασύρματου διαύλου, των κινητών (5G/4G/small cell backhaul), προσωπικών και δορυφορικών δικτύων, της ασφάλειας φυσικού επιπέδου, της ψηφιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς, των εφαρμογών έξυπνης/κινητής υγείας και βιοπληροφορικής, καθώς και των υλοποιήσεων του έξυπνου σύμπαντος (smart home/city/transportation solutions). Στα πλαίσια της έρευνάς του στις εφαρμογές της πληροφορικής της υγείας (smart health), ο Δρ Χρυσικός βραβεύτηκε στον διαγωνισμό καινοτομίας Falling Walls 2016 και διοργάνωσε το workshop νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στο WTS 2019 (NYC, USA), ενώ είναι συν-ιδρυτικό μέλος δύο start-up/research hubs (Wheamo, Kinetic).
E-mail: txrysikos@uth.gr
Ωράριο Υποδοχής Φοιτητών: Πέμπτη 11:00-13:00 (κατόπιν συνεννοήσεως)
Ακαδημαϊκοί Υπότροφοι
Ο Κωνσταντίνος Βάσσης είναι ακαδημαϊκός υπότροφος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τον Ιούλιο του 2014 αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Στα πλαίσια των σπουδών του πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, βιώνοντας τις απαιτήσεις ενός κλινικού περιβάλλοντος, ενώ εργάστηκε για λίγους μήνες αργότερα σε ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο στην πόλη της Πάτρας ενισχύοντας την κλινική του εμπειρία. Η διάθεσή του για ανάπτυξη νέων πρακτικών και θεωρητικών γνώσεων τον οδήγησε στο να επιστρέψει στο τμήμα ως μεταπτυχιακός φοιτητής αυτή τη φορά, στο «ΠΜΣ στην Προηγμένη Φυσικοθεραπεία». Η μέχρι στιγμής ακαδημαϊκή του πορεία χαρακτηρίζεται από πολυάριθμες παρουσιάσεις σε συνέδρια μεταξύ αυτών πανελλήνια και διεθνή. Πεδίο του ενδιαφέροντός του είναι η μυοσκελετική και αθλητική φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση, αλλά και ο τομέας της εμβιομηχανικής.
E-mail: konstantinosvass@gmail.com
Η Ίνγκριντ-Άρτεμις Γκεδίκογλου είναι ακαδημαϊκός υπότροφος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2005 ολοκλήρωσε της σπουδές της στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας και το 2009 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, με αντικείμενο την Χειροθεραπεία (Manipulative Physiotherapy). Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων μεταπτυχιακών σεμιναρίων, με κύριο αντικείμενο τη Νευρο-Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία, την Θεραπευτική Άσκηση κ.α., ενώ έχει πραγματοποιήσει και ερευνητικό έργο (δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά). Έχει εργαστεί σε φυσιοθεραπευτικά κέντρα, ενώ από το 2010 έως και σήμερα απασχολείται ως ελεύθερη επαγγελματίας στην παροχή θεραπευτικών υπηρεσιών κατ’οίκον.
E-mail: inged.physio@gmail.com
Ο Γκολφομήτσος Ιωάννης είναι ακαδημαϊκός υπότροφος τους Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι διπλωματούχος φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του Τμήματος Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Ρώμης «La Sapienza». Κατέχει δίπλωμα εξειδίκευσης στη Φυσικοθεραπεία Οργάνων, Θέσης – Στάσης Σώματος και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στη μελέτη της Στάσης.
Έχει πλούσια κλινική εμπειρία ως Ιδιώτης Φυσικοθεραπευτής και ως κλινικός φυσικοθεραπευτής στο Κε.Φ.Ι.Α. του Γ.Ν. Λαμίας όπου και εργάζεται έως σήμερα. Επίσης, έχει εργαστεί στο Κέντρο Αποκατάστασης και Λειτουργικής Επανεκπαίδευσης Αναπήρων στη Ρώμη και στο 401 Γ.Ν.Σ.Α.
E-mail: golfomitsos@gmail.com
Η Βασιλική Γώγου είναι ΕΤΕΠ στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει βασικό Πτυχίο Φυσικοθεραπείας (1993) από το ΤΕΙ Αθήνας. Είναι μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών μαθημάτων και εξειδικευμένων κλινικών σεμιναρίων. Έχει υπάρξει μέλος ερευνητικών ομάδων, έχει δημοσιεύσεις, συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια και επίσης παρουσιάζει συγγραφικό και πλούσιο κλινικό έργο.
E-mail: vasilikigogou@uth.gr
Η Ελένη Κόκκινου είναι ακαδημαϊκός υπότροφος στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2014, με γνωστικό αντικείμενο τη Νευρολογική Αποκατάσταση. Έχει βασικό πτυχίο Φυσικοθεραπείας (2006) από το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Άσκηση και Υγεία» (2011) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στα πλαίσια του οποίου η ερευνητικής της κατεύθυνση είχε θέμα «τρισδιάστατη κινηματική ανάλυση της επίδρασης των πρισμάτων στο πρότυπο βάδισης των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση». Παρουσιάζει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στη νευρολογική αποκατάσταση παιδιών και βρεφών και έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων κλινικών σεμιναρίων με κύριο αντικείμενο τη νευροαναπτυξιακή αποκατάσταση παιδιών και βρεφών, τις αναπτυξιακές διαταραχές και το φάσμα του αυτισμού. Έχει δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις και συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια. Διαθέτει πλούσια κλινική επαγγελματική εμπειρία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, ενώ από 2013 εργάζεται στη μεταδευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει εργαστεί και συνεχίζει να εργάζεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ειδικά σχολεία, αντιμετωπίζοντας περιπτώσεις εγκεφαλικής παράλυσης, αυτισμού και διάφορα άλλα νευρολογικά προβλήματα.
E-mail: elenikokkinou@uth.gr
Υποδοχή Φοιτητών: Πέμπτη 14:00-18:00
Ο Δρ Θωμάς Μπέσιος είναι ακαδημαϊκός υπότροφος στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2006, με γνωστικό αντικείμενο τη νευρολογική αποκατάσταση. Έχει πτυχίο Φυσικοθεραπείας (1994) από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Τμήμα Επιστήμης & Φυσικής Αγωγής και μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Κατέχει Διδακτορικό από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Τμήμα Επιστήμης & Φυσικής Αγωγής. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στη νευρολογική αποκατάσταση ενηλίκων και παιδιών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων κλινικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε συνέδρια. Έχει υπάρξει μέλος ερευνητικών ομάδων στο τμήμα Φυσικοθεραπείας Λαμίας. Διαθέτει πλούσια κλινική επαγγελματική εμπειρία.
Βιογραφικό – Δρ Μπέσιος Θωμάς
CV – Dr Besios Thomas
E-mail: tombesios@yahoo.gr
Υποδοχή Φοιτητών: Τετάρτη 14:00-16:00
Η Μπίλικα Παρασκευή είναι ακαδημαϊκός υπότροφος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2016 αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και εντάχθηκε στο διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστήμιου Φυσικοθεραπείας με τίτλο «ΠΜΣ στην Προηγμένη Φυσικοθεραπεία». Παράλληλα εργάζεται σε ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο παρέχοντας υπηρεσίες θεραπευτικής άσκησης (Clinical Pilates, Clinical TRX, Otago). Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες σε συνέδρια και έχει λάβει βραβεύσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκει το πεδίο μελέτης του χρόνιου πόνου σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες στο οποίο παρουσιάζει δημοσιεύσεις.
E-mail: evakibilika@gmail.com
Ο Σαράντης Νικολαΐδης είναι ακαδημαϊκός υπότροφος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2003 ολοκλήρωσε το βασικό τίτλο σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Καρόλου της Πράγας, όπου ως υπότροφος συνέχισε και ολοκλήρωσε το 2004 τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στο αντικείμενο της Νευρο-Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας. Στην συνέχεια πραγματοποίησε την ισοτιμία του πτυχίου του στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Λαμίας (2005). Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων μεταπτυχιακών σεμιναρίων, με κύριο αντικείμενο τη Νευρο-Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία, την Θεραπευτική Άσκηση κ.α. Έχοντας απασχοληθεί σε διαφορετικά φυσικοθεραπευτήρια από το 2006, το 2008 έγινε εργαστηριούχος φυσικοθεραπευτής στα Μελίσσια.
Βιογραφικό – Νικολαΐδης Σαράντης Κωνσταντίνος
CV – Nikolaidis Sarantis Konstantinos
E-mail: physiogen@gmail.com
Η Στεφανούλη Βασιλική είναι ακαδημαϊκή υπότροφος στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (2018) με θέμα «Human Factors & Ergonomics» του Πανεπιστημίου του Nottingham, UK. Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση με θέμα «3D modelling, inverse dynamics and muscle activation patterns of rowing in microgravity» στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό διαστήματος (ESA) και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών (EAC) στην Γερμανία. Έχει κερδίσει υποτροφία από το ESA ACADEMY για την παρακολούθηση του θερινού σχολείου στο Βέλγιο με θέμα «the ESA/ELGRA Gravity-Related Research Summer School 2018». Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με τις αντιδράσεις του ανθρωπίνου σώματος σε ακραίες συνθήκες περιβάλλοντος καθώς και σε θέματα εργονομίας, έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς. Στον χρηματοδοτούμενο από τον ACE – Astronaute Club Européen διαγωνισμό «Student Aerospace Challenge 2017/18» στη Γαλλία, κέρδισε το βραβείο «Communication Prize» με το ομαδικό Project “SuSU – Suborbital Safety Unit”. Έχει εργαστεί και συνεχίζει να εργάζεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ειδικά σχολεία, αντιμετωπίζοντας κυρίως περιπτώσεις εγκεφαλικής παράλυσης καθώς και διάφορα άλλα νευρολογικά προβλήματα.
E-mail: vickystefa4@gmail.com
Ο Δρ Γεώργιος Τσατσάκος είναι ακαδημαϊκός υπότροφος στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (2008) στην “Άσκηση & Ποιότητα Ζωής” με κατεύθυνση “Μεγιστοποίηση Αθλητικής Επίδοσης ή Απόδοσης” των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι επίσης κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (2014) στη Φυσική Αγωγή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα “Παρεμβάσεις Θεραπευτικής Άσκησης και Φυσικής Δραστηριότητας στη Λειτουργικότητα και Ποιότητα Ζωής Ατόμων Τρίτης Ηλικίας με Χρόνιο Πόνο στην Οσφυϊκή Μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης”. Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων κλινικών σεμιναρίων και παρουσιάζει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στην εφαρμογή της θεραπευτικής άσκησης σε μυοσκελετικές παθήσεις και κακώσεις. Από το 2005 είναι εργαστηριούχος φυσικοθεραπευτής ενώ το 2017 ανέλαβε επιστημονικός διευθυντής της αλυσίδας φυσικοθεραπευτρίων TherapyLAb.
E-mail: tsatsakos@therapylab.gr
Ο Θεόδωρος Χατζηδαμιανός είναι ακαδημαϊκός υπότροφος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι κάτοχος βασικού Πτυχίου Φυσικοθεραπείας (2006) από το ΤΕΙ Λαμίας, Μεταπτυχιακού (2009) στη Φυσικοθεραπεία (αναπνευστική και μυοσκελετική κατεύθυνση) και Διδακτορικού τίτλου (2019) από το Manchester Metropolitan University στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η διδακτορική του έρευνα μελετά την αποτελεσματικότητα της ομαδικής άσκησης και εκπαίδευσης στην κατάθλιψη σε ασθενείς με Νόσο του Πάρκινσον. Από το 2010 εργάζεται περιοδικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει ιδιαίτερο κλινικό και ερευνητικό ενδιαφέρον στην φυσικοθεραπεία στην ψυχική υγεία, στην νευρολογική και καρδιοαναπνευστική αποκατάσταση.
Διδάσκοντες για Απόκτηση Ακαδημαϊκής Εμπειρίας (ΕΛΚΕ)
Ο Δρ Γενιτσαρόπουλος Χρήστος από το 2000 είναι πτυχιούχος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά ενώ το 2003 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα με ειδίκευση στη Στατιστική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Το 2012 απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Από τον 2016 έως σήμερα εργάζεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) ενώ από το 2004 έως το 2015 έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης στο Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και στο Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας καθώς και με Σύμβαση Αορίστου Χρόνου στην εταιρεία Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) Α.Ε.
Από το 2004 διδάσκει σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΤΕΙ Λαμίας, Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) ενώ από το 2015 έως το 2019 δίδαξε, σε πέντε κύκλους σπουδών, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.
Τέλος, έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε περιοδικά και συνέδρια ενώ είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) και από το 2020 εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του 8ου Π.Τ. του Ο.Ε.Ε. καθώς επίσης και του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων (ΣΕΠ) με θητεία στο Δ.Σ. την περίοδο 2013-2020.
E-mail: cgenits@uth.gr
Ωράριο Υποδοχής Φοιτητών: Πέμπτη 15:30-16:00 & Παρασκευή 15:30-16:30 (αίθουσα 204)
Η Δρ Μπούρα Παρασκευή αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1999 και απέκτησε τον τίτλο της ιδικότητας της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας το 2007. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (κατόπιν γραπτών εξετάσεων) για τις διδακτορικές της σπουδές. Από το 2007-2018 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στην Ογκολογική Μονάδα του νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» στο Τμήμα των Διεθνών Κλινικών Μελετών και συμμετείχε ως ερευνήτρια σε πολλές διεθνείς κλινικές μελέτες που αφορούν στον καρκίνο του πνεύμονα. Από το 2018 είναι Medical Advisor στον τομέα της Ογκολογίας/Αιματολογίας στην Βιοφαρμακευτική Εταιρεία AbbVie S.A. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Βασικής και Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής. Είναι μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας καθώς και άλλων Ιατρικών Εταιρειών. Είναι ομιλήτρια σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια καθώς και συγγραφέας αρκετών ελληνικών και ξένων δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά.
Βιογραφικό – Δρ Μπούρα Παρασκευή
CV – Dr Boura Paraskevi
E-mail: viviboura@hotmail.com