Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Δεκέμβριο του 2019, συμμετείχε ενεργά στην δράση ΔιαβάΖΩ του Win Cancer. Οι φοιτητές του Τμήματος οργάνωσαν συλλογή βιβλίων με χειρόγραφες ευχές στην μνήμη του συμφοιτητή τους Γιώργου Πατεράκη, που πρόσφατα είχε χάσει τη μάχη με τον καρκίνο και έγινε παράδειγμα δύναμης και θάρρους για όλους.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, τόσο από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, όσο και από τους Δημότες του Δήμου Λαμιέων οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά σε αυτή την εθελοντική δράση, χαρίζοντας βιβλία και χειρόγραφες ευχές. Για την Πανεπιστημιακή Κοινότητα η κίνηση αυτή ήταν μια μικρή προσφορά συμπαράστασης προς τους ασθενείς και τους συνοδούς των ογκολογικών τμημάτων, των νοσοκομείων της χώρας. Τα βιβλία συγκεντρώθηκαν για να συγκροτηθεί χαριστική βιβλιοθήκη. Οι ασθενείς και οι συνοδοί θα μπορούν να δανείζονται τα βιβλία κατά την διάρκεια της θεραπείας τους ή αν επιθυμούν θα μπορούν και να τα ανταλλάσσουν με ένα δικό τους, αφήνοντας τη δική τους ευχή για τον επόμενο ασθενή.

Το ΔιαβάΖω, ως ετήσια δράση του Win Cancer, έχει ως στόχο τη κινητοποίηση ενεργών πολιτών και εθελοντών στον αγώνα για την ενίσχυση των καρκινοπαθών και των οικείων τους. Μέσα από τη δράση ενεργοποιoύνται τα αντανακλαστικά των πολιτών, ανταλλάσονται πληροφορίες για τον καρκίνο, παρέχεται βοήθεια και έμπρακτη υποστήριξη και τέλος δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να γίνει Δωρητής.

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας ευχαριστεί θερμά τη συντονίστρια του Win Cancer κ. Πίστη Κρυσταλλίδου για την υποστήριξή και τη βοήθειά της σε όλη την διαδικασία της συλλογής και μεταφοράς των βιβλίων, με τελικό προορισμό το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Χανίων. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις κ.κ. Ανθούλα Κωνσταντοπούλου (φοιτήτρια) και Εύη Γκόγια (Υπάλληλο Βιβλιοθήκης) για την μεγάλη βοήθεια και τον συντονισμό της δράσης. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φοιτητές που συμμετείχαν καθώς και στους πολίτες της Λαμίας που στήριξαν τη δράση αυτή.